TOF staat voor training, ontwikkeling en dit met aandacht van Femke

Ik ben een praktisch, open en reislustig mens. Mijn kracht ligt in de aandacht voor de mens en dit te vertalen naar een praktische aanpak, waardoor ik als trainer mijn vak met heel veel plezier uitoefen.

In 2019 ben ik TOF gestart omdat ik geloof dat wanneer je met aandacht leeft, er meer rust, plezier en zelfregie ontstaat. Daarnaast geloof ik erin dat meer aandacht voor medewerkers binnen een organisatie niet alleen zorgt voor meer vertrouwen en motivatie bij deze medewerkers, maar ook voor een beter resultaat en tevreden klanten en relaties. Kortom, mijn droom is dat iedereen ervaart dat als je met aandacht je leven leeft, dit veel leuker, nuttiger en prettiger is voor jezelf en de ander.

Nadat ik een aantal jaar in Griekenland heb gewoond en gewerkt en mij bezighield met trainingen in de gastvrijheidsbranche, ben ik eenmaal terug in Nederland als opleider aan de slag gegaan. Tijdens deze periode combineerde ik het commerciële karakter met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Samen met mijn collega’s was het doel om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun kracht te zetten in een bedrijfsrestaurant. Deze aanpak droeg bij aan duurzaam participeren op de arbeidsmarkt.

Nadat ik veel ervaring had opgedaan op de werkvloer, ben ik binnen dezelfde organisatie als trainer voor de afdeling human resource development werkzaam geweest. Ik werd mij nog bewuster dat aandacht, vertrouwen en een veilige werkomgeving de basis vormen voor ontwikkeling. Ik hield mij bezig met het faciliteren van trainingen op het gebied van duurzame gedragsverandering, waarbij het vergroten van zelfvertrouwen, probleemoplossend vermogen en zelfsturend vermogen centraal stonden.

Ik heb naast mijn vlieguren als trainer, de opleiding tot communicatie en gedragstrainer gevolgd bij Karin de Galan, School voor training. Door deze opleiding ben ik nog effectiever trainingen gaan ontwikkelen en geven. De trainingen die ik organiseer zijn praktisch, didactisch scherp, en op maat gemaakt.

Tijdens mijn loopbaan ben ik me gaan verdiepen in mindfulness en heb ik veel trainingen op dit gebied gevolgd. Ik merkte dat mindfulness een toegevoegde waarde gaf aan mijn leven. Ik ervaarde meer rust, maar werd me ook bewuster van bepaalde gedachtes die ik waardevol vond. De combinatie van training geven en mijn passie voor mindfulness maakten dat ik in 2018 besloot de opleiding tot mindfulness trainer te gaan volgen bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Trainingen ontwikkelen en geven zorgt nu voor heel veel energie in mijn leven. Samen aan de slag met deelnemers en hun praktijkervaringen doe ik het liefst. Een veilige omgeving creëren voor deelnemers en hen concreet op weg helpen, zodat ze gelijk kunnen toepassen wat ze hebben geleerd hebben, daar draait het bij TOF om.

Graag ga ik samen met jou aan de slag!